Green Card Çıkma Şansını Belirleyen Faktörler

Göçmen vizesi kapsamında sunulan Green Card, ABD’de süre sınırı olmadan oturma ve çalışma izni sağlamaktadır. Ülke nüfusundaki kültür çeşitliliğini artırmak amacıyla resmi olarak uygulanmaya başlanan bu programda vizenin sahipleri çekiliş ile belirlenmektedir. ABD hükümeti tarafından düzenlenen çekiliş ile her yıl 55 bin kişi göçmenlik hakkına ve dolayısıyla Amerika’da oturma ve çalışma iznine sahip olmaktadır. Green Card sahipleri, 5 yıllık oturma ve çalışma hayatının sonunda başvuru yaparak Amerikan vatandaşlığı alabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapacakları başvuru ile Green Card sahibi olabilmektedir. Ancak başvurular arasında çekiliş düzenlenmekte ve dünya genelinde sadece 55 bin kişi Green Card alabilmektedir. Bu nedenle başvuru sahipleri şanslarını artırmanın yollarını aramaktadır.

Green Card çıkma şansını artırmak için şunlar uygulanabilir:

  • Profesyonel destek: ABD yeşil kartına sahip olmak isteyenlerin başvuru formunu eksiksiz, hatasız ve yanlışsız doldurmaları gerekmektedir. Vize merkezlerinden profesyonel danışmanlık hizmeti almadan başvuru gerçekleştiren kişilerin %35’i, doğru transfer işlemini başaramayanların ise %45’i direkt diskalifiye olmaktadır. Bu nedenle Green Card çıkma şansını artırmak için yapılması gereken ilk şey danışmanlık hizmeti alarak eksiksiz bir başvuru gerçekleştirmektir.
  • Çift olarak başvuru: Evli çiftlerden birinin Green Card sahibi olması, diğerinin de ABD’de yaşamak için izin almasını kolaylaştırmaktadır. Evli çiftlerin iki ayrı başvuru oluşturmaları şanslarını iki kat artırmaktadır. Böylelikle çiftlerden biri Green Card almaya hak kazandığında diğerinin işlemleri için referans olabilmektedir.

Green Card Çıkmıyorsa Olası Sebepler Nelerdir?

Green Card başvuruları belirlenen tarih aralığında toplandıktan sonra çekiliş yani rastgele şekilde yaklaşık 55.000 kişi kabul edilmektedir. Başvuru formunu hatalı, yanlış ve eksik dolduran kişiler direkt haklarını kaybetmektedir. Ancak başvuru formunu başarılı şekilde dolduran kişilere Green Card çıkmamasının sebebi şanssızlıktır.

Türkiye’de Green Card’a Ortalama Kaç Kişi Başvuruyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Amerika’da yaşamak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı son yıllarda artış gösteriyor. Son 5 yılın verileri incelendiğinde Türkiye’de her yıl ortalama 182 bin kişi Green Card başvurusu yapmaktadır. Bireysel başvurulara eş ve çocuklar da dahil edildiğinde bu sayı her yıl için ortalama 300 bine yükselmektedir.

Türkiye için yıllık Green Card başvurusu ve seçilen kişi sayısı son 5 yılda şu şekildedir:

Yıl Başvuran Kişi Eş ve Çocukları Seçilen
2017 170,370 145,856 2186
2018 204,729 202,200 4390
2019 188,579 180,664 2411
2020 221,271 193,737 2709
2021 128,743 103,767 2874

*Bilgiler ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden alınmıştır.

Türkiye’den Green Card başvurusu yapan kişilerin seçilme oranı ise son 5 yılın istatistiki verilerine göre yüzde 16,3’tür.

Green Card Başvurusu İçin Nerede Destek Alınır?

Green Card çıkmama sebeplerinin ilki yanlış, eksik ve hatalı başvuru yapmaktır. Seçilme şansını artırmak ve Amerika’da yeni bir hayata adım atmak için mutlaka profesyonel vize danışmanlığı hizmeti alınmalıdır.

2011 yılından günümüze kadar binlerce kişiye vize danışmanlığı hizmeti sunan DVprogram, yeni bir hayata adım atmak isteyenlerin en büyük destekçisi olmaktadır. 20 kişilik profesyonel ekibi ile hizmet veren DVprogram, İstanbul ve New York şubeleri ile uzman desteğine ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdadır. Göçmenlik, yatırım veya eğitim gibi vize programlarını kullanarak Amerika’da yaşamak için DVprogram ile iletişime geçin!

Her Sene Başvuranların Green Card Şansı Daha Mı Fazladır?

Green Card (Yeşil Kart) başvuru sonuçları çekiliş ile belirlendiğinden en büyük faktör şanstır. Her sene Green Card başvurusu yapmak şansınızı direkt olarak artırmamaktadır. Ancak başvuru, başarılı başvuru ve seçilen sayısının her sene değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle her sene Green Card başvurusu yaparak şansı yenilemek mümkündür.