E-2 Vizesine Kendim Başvurabilir Miyim?

E2 yatırımcı vizesinden Amerika Birleşik Devletleri’nde yatırım yapmak, şirket kurmak ya da aktif bir işletmeyi devralmak isteyenler faydalanabilmektedir. İstihdam sağlamak, kazanç elde etmek ve belli düzeyde nakit sağlamak gibi şartları bulunan vizenin başvuru süreci ve onay aşaması oldukça tekniktir.  “E-2 vizesine kendim başvurabilir miyim?” sorusunun yanıtı evettir. Ancak teknik ve karmaşık olan bu süreci başarı ile tamamlayarak yatırımcı vizesinin sahibi olabilmeniz için profesyonel destek almanız önerilmektedir. Başvuru gerçekleştirilirken yapılan hata, yanlış ve eksiklikler sürecin uzamasına ve ret cevabı almanıza yol açabilmektedir.

E-2 Vize Başvuru Sürecinde Nasıl Destek Alabilirim?

E-2 vize başvuru sürecinde destek almak için vize başvuru merkezi olarak faaliyet gösteren profesyonel kadrolara sahip firmalar tercih edilmelidir. E-2 yatırımcı vizesi başvurusu ve mülakatı sırasında ABD’de gerçekleştireceğiniz yatırım hakkında bilgi ve donanıma sahip olmanız gerekmektedir. Vize başvuru merkezleri, yatırım çeşitleri, avantajları ve sınırlamaları hakkında sizleri bilgilendirerek en doğru tercihi yapmanızı sağlamaktadır.

2011 yılında faaliyetlerine başlayan DV Program, 20 kişiyi aşkın profesyonel kadrosu ile yatırım, vatandaşlık ve göçmenlik gibi uzmanlık gerektiren süreçlerde sizlere danışmanlık sağlamaktadır. Yurt dışında yaşamak, eğitim görmek, iş kurmak, yatırım yapmak veya turistik gezi gerçekleştirmek isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı DV Program tarafından sunulan vize danışmanlık hizmetinden yararlanabilmektedir.

DV Program profesyonel kadrosunda görev yapan yatırım takımı, Türkiye’deki yatırımlarınızı ABD’ye taşımanıza yardımcı olmakta veya yeni yatırımlar gerçekleştirmeniz konusunda en büyük destekçiniz olmaktadır. Siz de E-2 vize başvuru sürecinde profesyonel destek alarak işlemlerinizi kolaylaştırmak ve doğru kararlar almak istiyorsanız DV Program’ı tercih edin!

Yatırımcı Vizesi İçin Prosedürler Nelerdir?

Yatırımcı vizesine kabul edilmek için başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke, ABD ile ticaret anlaşmasına sahip olmalıdır. Türkiye ile ABD arasında ticaret anlaşması bulunduğundan ülke vatandaşları yatırımcı vizesinden faydalanabilmektedir.

Yatırımcı vizesi prosedürler şu şekildedir:

  • Yatırımcı vizesine başvurmak için DS 160 ve DS-156 E formları doldurulmalıdır. Formlar gönderildikten sonra kararın verilmesi için görüşme günü ve saati beklenmelidir. Mülakat aşamasının ardından başvurunun onayına ya da reddine karar verilmektedir.
  • ABD’de faaliyet gösteren bir işletmeyi satın almak, yeni bir şirket kurmak ya da farklı alanlarda yatırım gerçekleştirmek isteyen başvuru sahibinin belirli bir miktar parayı kanıt olarak göstermesi ve başvurunun onaylanması ile ABD’ye taşıması gerekmektedir. Paranın miktarı hakkında net ifadeler bulunmamakla birlikte ortalama olarak 100.000 dolar şeklinde belirtilmektedir. Bu para yasal yollarla elde edilmelidir, borç olmamalıdır ve istendiği takdirde kaynağı ispatlanabilmelidir. Yatırım şekil ve boyutuna bağlı olarak para miktarının artırılması talep edilebilmektedir.
  • Eğer ABD’de hali hazırda faaliyet gösteren bir işletmeyi satın almak için yatırımcı vizesine başvuruldu ise bu işletmenin geçmiş dönemlerde kar elde ettiği, Amerikan vatandaşlarına iş imkanı sağladığı ve büyüme potansiyelinin bulunduğu gösterilmelidir.
  • Yeni bir işletmeye kurmuyor, satın alma yoluna gidiyorsanız bu işletmenin Amerikan işletmesi olması gerekmektedir.
  • Aktif yatırım türlerini tercih etmeniz gerekmektedir. Emlak satın almak, kar amacı bulunmayan işletmeyi satın almak, banka hesabında nakit para ya da hisse senedi bulundurmak aktif yatırım olarak değerlendirilmemektedir. Bu kişilerin yatırımcı vizesi başvurusu reddedilmektedir.
  • Başvuru sahibi, ABD’de gerçekleştireceği yatırım hakkında iş planı hazırlamalı ve yakın dönemdeki kazanç sağlama çalışmalarını ispat etmelidir. Ayrıca kişinin iş hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olduğunu göstererek işi bildiğini kanıtlaması gerekmektedir.
  • Yatırım sonucunda işletme kapasitesine bağlı olarak belli sayıda Amerikalı ya da yasal çalışma izni bulunan yabancı ülke vatandaşlarına istihdam sağlanmalıdır.
  • E-2 yatırımcı vizesi 2 ile 5 yıl arasında bir süre ile verilmektedir. Yatırımların devam etmesi halinde vizeyi yeniletme imkanınız bulunmaktadır.

Yatırımcı Vizesi İçin İşlemler Nasıl Hızlandırılabilir?

Yatırımcı vizesi işlemlerini hızlandırmak için yapılması gereken ilk şey profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almaktadır. Alışık olmadığınız prosedürler içerisinde başvuruyu doğru şekilde gerçekleştirmek için yoğun uğraş vermeniz gerekebilir. Başvuru formunun eksik veya hatalı doldurulması, belgelerin eksik tamamlanması, yanlış yatırım şeklinin seçilmesi veya mülakata hazırlıksız katılmak gibi durumlar sonucunda sürece yeniden başlamanız olasılıklar arasındadır. Süreç içerisinde yaşanan aksaklıklar emek ve maddi kayba neden olabilmektedir.

2011 yılından günümüze uzanan süreçte bilgi ve tecrübesi ile binlerce kişiye yatırım, vatandaşlık ve göçmenlik alanlarında yol gösteren DV Program ile hızlı E-2 vize işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz!